MSÜ Sınavı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
İçindekiler
MSÜ Anlamı Nedir?
MSÜ’nün açılımı Milli Savunma Üniversitesidir. Bu üniversiteyi kazanmak için yapılan sınavın adı ise Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavıdır.
MSÜ 2016 yılında kurulmuş olup, harp okulları ve astsubay meslek yüksekokullarını içerisinde barındırıyor.
MSÜ Sınavına Nasıl Başvurabilirim?
Başvurunuzu ÖSYM’nin resmi web sitesinden yapabilirsiniz.
Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) veya ÖSYM mobil uygulamaları aracılığıyla yapacaklardır.
Tüm adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. Adaylar, sahip olduğu HES kodunun ÖSYM sistemine kaydını ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (https://ais.osym.gov.tr) “PROFİLİM” alanında bulunan “HES KODU BİLGİLERİM” sayfasından yapacaklardır. Bu sınav için kullanılacak olan HES kodunun geçerlilik bitiş tarihinin, bu sınavın yapılacağı gün veya daha ileri tarihli olması gerekmektedir.
İlgili içerik: MSÜ çıkmış sorular ve cevapları PDF
Mezun Değilim, MSÜ Sınavına Başvurabilir Miyim?
Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler MSÜ sınavına girebilmek için harp okulları ve astsubay meslek yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak durumundadır.
MSÜ Sınavına Girmek için TYT mi Yoksa AYT mi Gerekir?
Harp okulları için TYT ve AYT, astsubay meslek yüksekokulları için TYT sınavına girmeniz gerekiyor.
MSÜ Sınavına Giren Fakat MSÜ’ye Gitmeyecek Öğrenciler Gideceklerin Önünü Kesiyor Mu?
MSÜ’ye girdikten sonra tercih dönemi geldiğinde MSÜ’yü tercih eden en yüksek puana sahip öğrenciler seçilerek 2. aşamaya çağırılıyor. Dolayısıyla sınava giren ve kendini denemek isteyen öğrenciler tercih listesine MSÜ’yü eklemeyeceği için diğer öğrencilerin hakkını yememiş oluyor.
MSÜ Tercih Etmeyeceğim, MSÜ Sınavına Girmeli Miyim?
Bize göre evet, girmelisiniz. TYT sınavına oldukça benzer(!) olan MSÜ sınavına girmek size bir şey kaybettirmez. Kendinizi deneme imkanı bulursunuz. Ayrıca MSÜ sınavına girmek sizin için harika bir TYT provası olacaktır.
MSÜ Sınavına Hazırlanırken TYT Denemesi Çözmeli Miyim?
Tabi ki, yukarıdaki paragrafta belirttiğimiz üzere MSÜ sınavı TYT sınavına yakın bir sınav olduğundan TYT denemesi çözmeniz sizin yararınıza olacaktır.
İlgili içerik: MSÜ çıkmış mülakat soruları ve cevapları
Boy ve kilo standartlarına uymayanlar MSÜ’ye girebilir mi?
İlk aşamada yazılı bir sınava gireceğiniz için bu gerekmez. Fakat ikinci aşamada boy ve kilo karşınıza çıkacaktır.
MSÜ’ye Girmek İçin Boy Şartı Nedir?
Erkek adaylar için en az 165 cm, kadın adaylar için en az 1,60 cm boy şartı aranmaktadır.
MSÜ Yaş Şartı Nedir?
Gün ve aya bakılmaksızın, harp okullarını için en fazla 20 yaşında olma, astsubay meslek yüksekokulları için en fazla 21 yaşında olma şartı aranmaktadır.
MSÜ Sınavına Kadın Adaylar Başvurabilir mi?
Harp okullarına kadın ve erkek, astsubay meslek yüksekokullarına sadece erkek öğrenci alınmaktadır.
MSÜ sınavı hakkında sıkça sorulan soruları yanıtladık. Cevabını bulamadığınız, kafanıza takılan sorular varsa yorum bölümünden belirtebilirsiniz.