YKS

Başarı Sıralaması Şartı Olan Bölümler

Başarı sıralaması şartı olan bölümler hangileridir? YÖK tarafından yapılan son açıklamaya göre 2021 tercih döneminde hukuk, mühendislik, tıp, mimarlık, eczacılık, diş hekimliği ve öğretmenlik bölümlerine yerleşmek isteyen adayların dikkate alacağı “en düşük başarı sırası şartı” kaçtır? Aşağıdaki tablodan görüntüleyebilirsiniz.

Başarı Sıralaması Şartı Nedir?

YÖK tarafından belli başlı bölümler için getirilen en düşük başarı sıralaması şartıdır. Örneğin hukuk bölümünde en az 125.000 sıralama yapamayan bir öğrenci, ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden tercih yaparken sıralaması 125.001 olsa bile bu bölümü tercihleri arasına ekleyemez. (Sistem izin vermez.)

Başarı Sıralaması Şartı Olan Bölümler Hangileridir?

BÖLÜM PUAN TÜRÜ BAŞARI SIRALAMASI
Hukuk Eşit A. En düşük 125.000
Mühendislik (Orman, Ziraat,
Su Ürünleri, Ağaç İşleri hariç)
Sayısal En düşük 300.000
Mimarlık Sayısal En düşük 250.000
Tıp Sayısal En düşük 50.000
Eczacılık Sayısal En düşük 100.000
Diş Hekimliği Sayısal En düşük 80.000
Öğretmenlik (PDR dahil) Say-Söz-Dil-Eşit A. En düşük 300.000
  • Hukuk Fakültesi Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları İçin tıklayınız.
  • Mühendislik Programları Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları İçin tıklayınız.
  • Mimarlık Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları İçin tıklayınız.
  • Tıp Fakültesi Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları İçin tıklayınız.
  • Eczacılık Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları İçin tıklayınız.
  • Diş Hekimliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları İçin tıklayınız.
  • Öğretmenlik Programları Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları İçin tıklayınız.

Hukuk Fakültesi Başarı Sıralaması Şartı

Hukuk fakültesinin başarı sıralaması şartı 2022 yılından itibaren 125.000’den 100.000’e çekilecek. Yani önümüzdeki sene hukuk fakültesi kazanmak isteyen bir öğrencinin daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

“Yeni YÖK” olarak, ülkemizdeki “hukuk eğitimine” ulaşma imkan ve seçeneklerini arttırmak için “sosyal adalet ve fırsat eşitliği” ilkeleri çerçevesinde çalışırken, eğitim öğretimde nitelik ve kalitenin düşmemesi, bilakis yükseltilmesi temel hedefimiz. Hukuk fakültelerimizdeki eğitim ve öğretim programlarının niteliğini teminen; “Asgari Öğretim Üyesi Sayısı Şartı”, “Hukuk Meslekleri İcra Sınavı” ve “Başarı Sıralaması Şartı” gibi bir dizi tedbir aldık, almaya da devam ediyoruz. Bu kapsamda son olarak “Adalet Bakanlığı’nın ilettiği talebi de dikkate alarak” hukuk fakültelerine yerleştirmedeki başarı sıralaması şartını “bu sene değil, önümüzdeki sene (2022 YKS) yerleştirmelerinde geçerli olmak üzere” 125.000’den 100.000’ e yükseltme kararı aldık.(…)Bu kapsamda almış olduğumuz bu yeni kararın ülkemizdeki hukuk eğitimi açısından hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.”

Özel Yetenek Gerektiren Bölümlerin Başarı Sıralaması Şartı

Adayların Resim, Müzik, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği gibi bölümlerin özel yetenek sınavlarına girebilmeleri için TYT’de en düşük 800.000’e girmeleri – 150 ve üzeri ham puan almaları gerekiyor.

unirotam

https://www.unirotam.com/


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu