YKS

Mimarlık Bölümü Okumak

Mimarlık bölümü hakkında sıkça sorulan soruları derleyip bu bölümü okuyan iki üniversite öğrencisine 10 farklı soru sorduk. İşte 10 soruda mimarlık bölümü okumak.

Mimarlık Bölümü Okuyanlar Sabahlara Kadar Ders mi Çalışıyor?

Ben mimarlık okuyorum, sabahlara kadar çalışıyorum, 3 gündür uyumadım, kafamı kaldıramıyorum” Sözlerine inanmayın. Planlı olduktan, kendinizi bildikten sonra hayatınızı bir şekilde düzene koyup her şeye vakit ayırabiliyorsunuz.

İlgili içerik: Mimarlık Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Jüri Nedir?

Dışarıdan gelen ve sizin projenizi hiç bilmeyen bir insana yaptığınız şeyi anlatmanız isteniyor. Bu kişiye jüri deniyor. Elinizdeki veriler yaptığınız şeyi anlatmak için yeterli mi? Uğraştığınız, tasarımını yaptığınız nesneyi bir nevi pazarlamaya çalışıyorsunuz. Jüri daha çok nedenler üzerinde duruyor.

İyi Bir Mimar Olmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Kısacası iyi bir mimar olabilmek için meraklı olmak, araştırmayı ve düşünmeyi sevmek gerekiyor. Aşırı sabit fikirli insanlar bu sektörde başarı elde edemiyorlar.

Mimarlık Okumak için Çizim Yeteneği veya El Becerisi Gerekiyor mu?

“Benim el becerim yok, nasıl mimarlık yazacağım?” diye düşünenler olabilir. Sadece el becerisine odaklanıp “seçsem mi seçmesem mi” şeklinde düşünmeyin. Çizim yeteneği gelişebilen bir yetenek. En başta kalemi doğru düzgün tutamayan insanlar sene sonunda çok daha iyi işler çıkarabiliyor. Bu da tamamen istek ve ilgiyle alakalı bir durum.

İnşaat Mühendisliğiyle Mimarlık Arasındaki Farklar Nelerdir?

Mimarlıkta temel olarak ele alınan şey insandır. Projelerde insan hayatının kalitesine ve konforuna önem verilir. Örneğin bir mimar proje geldiğinde insanlar için daha iyi bir yaşam alanı tasarlar. İnşaat mühendisi işin matematiksel kısmıyla daha çok ilgileniyor. Fakat her ikisi de proje sürecinde iletişim halinde oluyor.

İç Mimarlık ve Mimarlık Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bir dairenin herhangi bir köşesini çizdiğimizi varsayalım. İç mimar bu köşeyi, yuvarlağı veya kavisi nasıl kullanabileceğine, bu potansiyeli nasıl değerlendirebileceğine göre (eşya ile vb.) seçim yapıyor.

İlgili içerik: İç mimarlık Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Mimarın tasarladığı ortamı iç mimar “ben bunu nasıl değerlendirebilirim; nasıl daha güzel dizayn edebilirim” şeklinde düzenler.

İlgili içerik: İç mimarlık ve Çevre Tasarımı Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Dış Mimar Diye Bir Şey var mı?

Mimarlık bölümü “mimarlık ve iç mimarlık” olarak ikiye ayrılır. Çoğu insanın bildiğinin aksine dış mimarlık diye bir şey yoktur.

Mimarlar Kamu Sektöründe Çalışabiliyor Mu?

Evet, kamuda çalıştığınızda belirli saatler içerisinde çalışıyorsunuz ve mesaiye pek fazla kalınmıyor. Hafta sonu tatiliniz vb. sizin oluyor. Fakat çoğu özel büroda cumartesi tam gün veya yarım gün çalıştırabiliyorlar. Bu tamamen onların inisiyatifinde.

Mimarlık Okuyan Biri Kendi Ofisini Açabilir mi?

Ofis açmak için öncelikle belirli bir çevrenizin ve sermayenizin olması gerekiyor. Birçok insan mimarlık bölümüne geldiğinde “ben ilerde ofis açacağım” kafasıyla geliyor. Fakat ofise kimin geleceğini, kimin güveneceğini hesap etmiyorlar. Kısacası ofis açmak için proje geçmişinizin olması gerekiyor. Kolay bir şey değil diyebiliriz.

Mimarlık Bölümü Okuyacaklara Tavsiyeler

Hümanist olması, insan sevmesi, yaşadığı yeri sevmesi, bir şeylerden rant elde etmek için değil de bu şeyi nasıl daha iyi yapabilirim? Düşüncesiyle hareket etmesini tavsiye edebiliriz. Mimar olacak kişinin fikir insanı olması önemli. Ayrıca sanatla ilgilenen ve sanatı seven bir insan olması gerekiyor.

Mimarlık bölümü okumak hakkında sıkça sorulan soruları cevapladık. Eğer kafanızda daha farklı sorular varsa yorum bölümünden belirtebilirsiniz.. Ekibimiz içerisinde mimarlık bölümü okuyan arkadaşlarımız en kısa sürede cevap verecektir.

unirotam

https://www.unirotam.com/


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu