YKS Çizelgeler

Haftalık Ders Çalışma Programı

Sizler için haftanın günlerini ayırarak ders çalışabileceğiniz haftalık ders çalışma programı hazırladık. PDF linkine yazınının sonundan ulaşabilirsiniz.

Ders Çalışma Programı Neden Yapılır?

Öncelikle böyle bir programa gerçekten ihtiyaç duyuyor muyuz? Bu programın bizler için gerekliliği nedir? Bunu konuşalım.

Bugüne kadar ders programı hazırladığımız öğrencilerimizin çalışma şekillerinin çok dağınık olduğunu gördük. Yani genel olarak böyle diyebiliriz. Hatta bir çoğunun çalışma programı bile olmayabiliyor. Durum böyleyken başarıyı yakalamaları biraz zor. Bu konu hakkında size 2 farklı örnek vermek istiyorum.

Elimize gelen bir haftalık ders çalışma programını incelediğimizde öğrencimiz pazartesi gününe mat, fizik, kimya, biyoloji ve geometri derslerinden 1 ya da 2 konu yerleştirmiş. Bu programın ilerleyen günlerde verimsiz olacağı çok açık. Öğrencimizle birlikte incelediğimizde Trigonometri ve tork konularının aynı güne denk geldiğinde bu programın sürekliliğinin olmadığını gördük.

Bir başka ders çalışma programında ise öğrencimiz pazartesi gününe geometri yazmış. Diğer geometri çalışma zamanı ise pazartesi. 1 haftalık ara vermek önceki programda da olduğu gibi bu programında devamlılığını ortadan kaldırıyor.

Ders çalışma programını yaparken en temel amacımız kendimize verimli bir şekilde ilerleyebileceğimiz bir program çıkartmak olacaktır.

İlgili içerik: Galatasaray Üniversitesi Matematik öğrencisinin kaleminden “Matematik nasıl çalışılır?” okumak için tıklayınız.

İdeal Bir Ders Çalışma Programı Örneği

  • Pazartesi günü: Mat, Kimya
  • Salı günü: Fizik, Geometri
  • Çarşamba günü: Pazartesinin aynısını salı günü de çarşamba gününün aynısını uygulayacağız. Biyoloji, tarih gibi diğer derslerimizi de bu günlere dağıtalım.
  • Ek olarak her gün 10 adet problem ve 20 adet paragraf sorusu çözüyoruz.
  • Özetle bir gün mat – kimya ve bir başka ders, diğer gün fizik – geometri ve bir başka ders şeklinde programa sahibiz.
Daha detaylı bir ders çalışma programı arıyorsanız; sayısal öğrencileri için hazırladığımız program için buraya, eşit ağırlık veya sözel öğrencileri için hazırladığımız program için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu Programın Bize Sağlayacağı Avantajlar Nelerdir?

Bu program hazırlanırken özellikle matematik ve fizik dersleri ayrı günlere konmuştur. İki dersimiz de konuyu çalışsanız dahi soruları çözerken uğraşmanız gereken dersler olduğu için aynı gün içerisinde bu 2 dersi çalışmanız gününüzü verimsiz kılabiliyor.

  • Her iki günde bir 4 ana dersimize çalışıyoruz ve böylelikle önemli derslerimizi aktif tutmuş oluyoruz.
  • Bir gün içerisinde maksimum 3 ders çalışıyoruz ve bu ders çalışma verimliliğimizi arttırıyor.
  • Düzenli olarak çözdüğümüz paragraf ve problem soruları ile sınavın iki temel yapı taşı olan bu alanlara hâkimiyetimizi arttırıyoruz.

Ders Çalışma Planı Yaparken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Özetle bir ders çalışma planı hazırlanırken bu programın temel ihtiyaçlara göre hazırlanması gerekmektedir. Düzenli ve sürekli uygulanabilir bir program olmalıdır.

YKS (TYT-AYT) için Haftalık Ders Çalışma Programı (unirotam.com)

Renkli

YKS için Haftalık Ders Çalışma Programı (Renkli)

Renksiz

YKS için Haftalık Ders Çalışma Programı (Renksiz)



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu