TM, TS, MF Ne Demek? (YKS)
YKS’ye hazırlanan öğrencilerin sıklıkla duyduğu TM, TS ve MF ne demek? YKS puan türleri hakkında merak ettiğiniz soruları bu konuda yanıtlayacağız.
İçindekiler
TM Bölümü Ne Demek?
TM bir puan türü olup açılımı Türkçe – Matematik anlamına gelir. Aynı zamanda eşit ağırlık olarak da bilinir. Herhangi bir eşit ağırlık bölümüne girmek isteyen öğrencilerin AYT sınavında matematik, edebiyat, tarih-1, coğrafya-1 testlerini çözmeleri gerekir.
TM’de Hangi Dersler var?
TM / Eşit ağırlık Dersleri şu şekildedir;
- Türk Edebiyatı
- Dil ve Anlatım
- Geometri
- Matematik
- Tarih
- Coğrafya
- Felsefe
- İngilizce
Hukuk TM mi?
Evet, hukuk bir eşit ağırlık yani TM bölümüdür.
TM’de Hangi Bölümler var? TM Bölümleri ve Meslekleri Nelerdir?
TM bölümlerini, mesleklerini, taban puanlarını ve sıralamalarını listelediğimiz yazımıza göz atmak için tıklayın: Eşit ağırlık bölümleri ve meslekleri
TS Bölümü Ne Demek?
TS bir puan türü olup açılımı Türkçe – Sosyal anlamına gelir. Aynı zamanda sözel olarak da bilinir. Herhangi bir sözel bölümüne girmek isteyen öğrencilerin AYT sınavında edebiyat, tarih-1, coğrafya-1, tarih-2, coğrafya-2, felsefe ve din kültürü testlerini çözmeleri gerekir.
TS’de Hangi Dersler var?
TS / Sözel Dersleri şu şekildedir;
- Türkçe
- Edebiyat
- Coğrafya
- Dil ve anlatım
- Tarih
TS’de Hangi Bölümler var? TS Bölümleri ve Meslekleri Nelerdir?
TS bölümlerini, mesleklerini, taban puanlarını ve sıralamalarını listelediğimiz yazımıza göz atmak için tıklayın: Sözel bölümleri ve meslekleri
MF Bölümü Ne Demek?
MF, bir YKS puan türü olup açılımı Matematik – Fen anlamına gelir. Aynı zamanda sayısal olarak da bilinir. Herhangi bir sayısal bölümüne girmek isteyen öğrencilerin AYT sınavında matematik ve fen bilimleri (fizik, kimya, biyoloji) testlerini çözmeleri gerekir.
MF’de Hangi Dersler var?
MF / Sayısal Dersleri şu şekildedir;
- Matematik
- Fizik
- Kimya
- Biyoloji
- Geometri
MF’de Hangi Bölümler var? MF Bölümleri ve Meslekleri Nelerdir?
MF bölümlerini, mesleklerini, taban puanlarını ve sıralamalarını listelediğimiz yazımıza göz atmak için tıklayın: Sayısal bölümleri ve meslekleri
Hemşirelik MF mi?
Evet, hemşirelik bölümü 4 yıllık bir lisans programı olup sayısal alandan alım yapmaktadır. Hemşirelik için TYT sınavından sonra AYT’ye girip sayısal bölüm sorularını çözmeniz gerekir.
TM, TS ve MF nedir? Açıkladık. Kafanıza takılan bir soru varsa yorum bölümünden belirtebilirsiniz.