TYT-AYT Optik Form (PDF)
YKS sınavına hazırlanırken bol bol TYT-AYT denemesi çözülmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bu denemeleri çözerken stresinizi yönetmek ve gerçek sınav provası yapabilmek için optik form kağıdına işaretleme yapabilirsiniz. Tam da bu doğrultuda 1. oturum TYT ve 2. oturum AYT için optik form PDF dosyasını aşağıdan indirebilirsiniz.
Sizler için 25 adet ücretsiz AYT denemesi PDF dosyası yayınladığımız içerik: AYT deneme sınavları (PDF)
İçindekiler
TYT-AYT Optik Formu Neden Kullanmalıyım?
Yazının ilk paragrafında belirttiğimiz üzere: YKS’ye hazırlanırken sanki gerçek sınava giriyormuş gibi hazırlanırsak; stres, kaygı veya heyecanımıza yenik düşme olasılığımız azalır.
TYT-AYT’de Kaç Soruda Bir Optik Forma İşaretleme Yapmalıyım?
Çözdüğünüz soruyu/soruları optik forma işaretlediğinizi en iyi nasıl hatırlıyorsanız o şekilde işaretleme yapmalısınız. Örneğin kimi öğrenci tek tek, kimi sayfa sayfa işaretlediğinde daha rahat edebiliyor. Geçmiş sınavlarda TYT-AYT denemelerinde optik forma nasıl işaretleme yaptığınıza (kendinizi nasıl alıştırdığınıza) göre bunu en iyi siz bilebilirsiniz.
Optik Formda Doğru Kodlama ile Zaman Kazanma
TYT-AYT gibi sürenin önemli olduğu sınavlarda saniyeler bile bazen bizler için önemli olabiliyor. Optik formu kodlarken cevapları “içten dışa doğru değil de dıştan içe doğru” doldurmanız her soru başına 1-2 saniye kazanmanızı sağlayacaktır. Bu da toplamda 120 dakikanızın olduğunu TYT sınavında 2-4 dakika arasında bir zaman kârı demektir.
Kaydırma Yapma İhtimalimi Nasıl Azaltabilirim?
TYT-AYT denemesi çözerken bol bol optik form kullanarak, bu işlemleri hafızanıza kazıyarak sınavda kaydırma yapma ihtimalini en aza indirebilirsiniz.
Sizler için 32 adet ücretsiz TYT denemesi PDF dosyası yayınladığımız içerik: TYT deneme sınavları (PDF)
TYT-AYT Optik Form Nedir? İçerisinde Neler var?
YKS sınavında ve okul içerisinde gerçekleştirilen deneme sınavlarında olduğu gibi TYT-AYT optik formun içerisinde şu bölümler bulunuyor:
Soru Kitapçık Numarası
Öğrencilerin kopya çekmesini engellemek adına A-B-C şeklinde kitapçıklar dağıtılıyor. Sınavda bunu kodlamazsanız girdiğiniz sınav geçersiz sayılabiliyor. Zaten rehber öğretmenler size bunları tek tek hatırlatıyor.
Kimlik Bilgileri
Adı, soyadı, TC, baba adı, doğum tarihi ve imza gibi kimlik bilgilerinin bulunduğu bölüm.
İşaretleme Yapılacak Dersler
TYT veya AYT hangi sınava giriyorsanız sorumlu olduğunuz derslere işaretleme yapabileceğiniz bölüm.
İlginizi çekebilir: ÖSYM – YKS Çıkmış Sorular (TYT, AYT, YDT) ve Cevapları
TYT Optik Form PDF
TYT Optik Form PDF dosyasını indirmek için tıklayınız
AYT Optik Form PDF
AYT Optik Form PDF dosyasını indirmek için tıklayınız